V rafineriji nafte je izbruhnil velik požar. Ognjeni zublji so švigali visoko in proti nebu se je valil gost, temen dim. Vročina je bila tako huda, da so morali gasilci parkirati svoje avtomobile daleč proč od požara. Požara ni bilo mogoče obvladati.

Nenadoma se je iz daljave začel bližati gasilski avtomobil. Lezel je po cesti navzdol. Zaustavili so ga lahko šele tik pred ognjem. Gasilci so hitro poskakali iz njega in začeli gasiti. Ko so drugi gasilci iz daljave to videli, so prevrnili postavljene ovire in se spopadli z ognjem. Tako so požar omejili.

Ljudje, ki so videli to akcijo, so pomislili: »Kako pogumen je moral biti voznik tega gasilskega avtomobila!« Sklenili so, da mu dajo priznanje za izjemen pogum.

Pri slovesnosti podelitve je poveljnik dejal odlikovancem: »Priznanje vam dajemo za izredno pogumno dejanje. Vaša zasluga je, da ni prišlo do večje materialne škode, morda ste rešili življenje mnogim ljudem. Čutim se vaš dolžnik. Je kakšna posebna stvar, ki bi jo še posebej radi imeli?«

Voznik je brez obotavljanja dejal: »Nove zavore.«

 

nekaj zate

Velikokrat nam neugodne okoliščine, v katerih se znajdemo, pomagajo, da odkrijemo svoje sposobnosti! Najbrž bi nekaterih sposobnosti nikoli odkrili, če ne bi prišli v kakšno stisko.

Vir:splet

Nekaj ZateZgodba Zate
V rafineriji nafte je izbruhnil velik požar. Ognjeni zublji so švigali visoko in proti nebu se je valil gost, temen dim. Vročina je bila tako huda, da so morali gasilci parkirati svoje avtomobile daleč proč od požara. Požara ni bilo mogoče obvladati. Nenadoma se je iz daljave začel bližati gasilski...