Predpraznični dan. V trgovini sem zlagala nakupljene stvari v vrečko in za mano je bila na vrsti starejša gospa. Prav približala se je k blagajničarki in rekla, da prodajajo pokvarjene rozine. Prodajalka je vzela vrečkico v roke, jo ogledovala, rekla, da niso preko roka, potem pa ji gospa reče:
” No, preberite, kaj piše. ” Pa ona še naprej gleda, pa pravi: “Ja, žveplane so.” In potem ji gospa zaupa, da je prejšnjič tudi kupila takšne in da so tako smrdele, da jih je kar stran vrgla. Prodajalka je rekla, da ne ve, kaj in zakaj to delajo.
To, da večino hrane vsebuje raznorazne ojačevalce arome, emulgolatorje, zgoščevalce, umetna sladila, barvila in še in še, ni več nobena skrivnost, da pa to vedo tudi tisti z 80+ in da jim ni kar vseeno, je pa vzpodbudno.
rozine0
Torej, rozine so izredno zdravilne, seveda če izberemo takšne, ki so brez pesticidov, niso žveplane in da jim ni dodano olje proti sprijemanju. Če so na videz različnih barv pomeni, da so žveplane, prav tako ne smejo biti preveč mehke.  Glede na to, da pa je grozdje med rastjo večinoma izdatno  škropljeno z fungicidi in pesticidi, bi verjetno morali poiskati kakšnega eko pridelovalca, ki mu je kvaliteta bolj pomembna kot kvantiteta.
V rozinah je veliko hraninih snovi, mineralov, antioksidantov, pa tudi precej sladkorja, ki telo hitro oskrbi z energijo. Vsebujejo vlaknine, kalcij, kalij, železo in tudi oleinsko kislino – dobre maščobe – nenasičene maščobne kisline omega 9, ki pripomorejo k bolj zdravim zobem in dlesnim.
Pomagajo krepiti imunski sistem, pri ohranjanju vida, upočasnijo staranje kože.
Recept za krepitev jeter.
Imeti moramo neoporečne rozine,ki jih napolnimo do polovice kozarca, mlačno vodo pa povsem do roba. Namakamo jih 15 minut, potem pa jih speremo pod tekočo vodo. Nato jih damo nazaj v kozarec, zalijemo jih do vrha z prekuhano mlačno vodo. Pustimo stati čez noč.
Zjutraj na tešče pojemo rozine in spijemo vodo. Za uro ali dve ležemo nazaj v posteljo in si na desno stran trebuha damo topel obkladek, lahko termofor. Pomembno je, da v tem času mirujemo in ne jemo ničesar drugega.
To lahko ponovimo 1x na teden in ne večkrat kot 4x na mesec. Potem je treba narediti šestmesečni premor.
Recept Ruskih ljudskih zdravilcev.
Jetra so zelo pomemben organ, saj prečiščujejo kri in pomagajo uravnavati prebavo.
rozine00
Suho sadje, tudi rozine, so odličen vir energije, zato so lahko zdrav nadomestek za čokolado, da potešimo željo po sladkem.
rozine

Velja pa pri suhem sadju upoštevati, da ga uživamo zmerno, približno eno pest na dan.

 

Nekaj ZateZdravoPredpraznični dan. V trgovini sem zlagala nakupljene stvari v vrečko in za mano je bila na vrsti starejša gospa. Prav približala se je k blagajničarki in rekla, da prodajajo pokvarjene rozine. Prodajalka je vzela vrečkico v roke, jo ogledovala, rekla, da niso preko roka, potem pa ji gospa reče: '...a