Zgodba o poredni rački – zgodba za otroke

Živela je račka, ki je bila zelo poredna. Rada je sodelovala v raznih šaljivih igrah in vsakogar, ki ji je bil v bližini, je poskušala prikrajšati za nekaj zabave. Na primer, nekoč je ukradla nekaj kruha in ga skrila pred drugimi živalmi, ki so bile lačne. Bila je zelo samoljubna in egoistična, vse dokler ni doživela pomembne lekcije.

Nekoč se je poredna račka sprehajala ob bregu reke, ko jo je zagledala gos, ki je plavala po reki. Gos je bila zelo prijazna in vljudna do račke, a ta jo je začela dražiti in ji posmehljivo govoriti, kako je počasna in neumna, ker plava tako počasi. Gos se ni dala spraviti iz tira in je odgovorila, da ni pomembno, kako hitro plava, ampak kako varno pride do cilja.

Kmalu zatem je poredna račka naletela na velikega psa, ki se je igral na bregu reke. Račka je začela teči okrog psa in ga dražiti, češ da je šibek in nezanimiv. Pes se ni dal in je odvrnil, da je pomembno, kako se zabava in ne kako se zdi drugim.

Ko je poredna račka nadaljevala svojo pot po bregu reke, jo je napadel lisjak. Zbežala je pred lisjakom in se skrila v grmovju. Tam se je zavedla, kako poredna je bila, ko je žalila in dražila druge živali. Začutila je krivdo, ko se je zavedala, kako grozno je, ko se nekdo posmehuje in žali druge.

Poredna račka je spoznala, da je pomembno, kako ravna z drugimi in da njeni šaljivi triki lahko povzročijo veliko škodo. Zato je začela delati na svojem vedenju in se trudila biti bolj prijazna in sočutna do drugih živali.

Nekateri so ji na začetku še vedno zamerili za njeno preteklo vedenje, a sčasoma so tudi oni videli, da se je spremenila. Poredna račka je postala priljubljena in spoštovana med drugimi živalmi, saj se je naučila sprejemati druge, ne glede na to, kakšni so.

Svoje novo vedenje je preizkusila, ko se je enkrat zalotila, da je poskušala prikrajšati drugo račko za hrano. Takoj je uvidela, da to ni prav in se odločila, da ji bo pomagala najti hrano namesto da bi ji jo ukradla.

Poredna račka se je naučila, da je pomembno, da smo prijazni in sočutni do drugih, saj lahko s tem naredimo veliko dobrega. Svoje nove spretnosti je delila z drugimi živalmi, s čimer je postala še bolj priljubljena in spoštovana med vsemi prebivalci ob reki.

Nekaj Zate
Nekaj Zate
Articles: 1010